HET TEAM

Jeanet JEANET BITTER

Ik heb de opleiding SPW, verpleging niveau 4, haptonomie en IAG gedaan. Ik heb jaren ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke handicap met bijkomende psychiatrie vanuit verschillende functies, gezinsbegeleider, coachen en binnen groepen. Mijn hobby’s zijn mijn gezin, yoga, hardlopen en creatief bezig zijn. Met passie run ik Zorg-Los en is het mijn “drive” om laagdrempelige zorg aan te bieden, die voor het gehele systeem toegankelijk is. Ons doel is allemaal zo “normaal” mogelijk leven leiden en waar zorg nodig is steun bieden. In de samenwerking elkaar echt mogen raken, tijd nemen om contact te ervaren en elkaar de ruimte geven binnen de samenwerking. Dit zijn voor mij de uitgangspunten in de dagelijkse sfeer van Zorg-Los.
NielsNIELS BITTER

Ik heb de opleiding verpleegkundige gevolgd en heb veel ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke handicap met bijkomende psychiatrie. Ik heb jaren gewerkt op gesloten afdelingen en jaren in de ambulante hulpverlening. Mijn hobby’s zijn feesten organiseren, vrijwilligerswerk met jongeren, squashen en hardlopen.
MarjonMARJON PETERS

Ik heb AW gedaan niveau 4 en heb jaren in de peuteropvang gewerkt. De laatste jaren ben ik werkzaam geweest bij een zorgboerderij. Ik werk met veel passie met mensen met een verstandelijke handicap en geniet van al het laagdrempelige in de zorg, het contact met hun netwerk vind ik zeer waardevol om goed te onderhouden, namelijk intensief samenwerken is zo essentieel binnen de zorg. Zeker voor mensen die vastlopen in de zorg is het prettig om elkaar te vinden en de communicatie laagdrempelig te hebben. Ik geniet van mijn gezin en ben vaak aanwezig bij de handbal van mijn meiden.
Rik---rondRIK VAN LEEUWEN

Ik heb SPW gedaan niveau 4 en geniet van het werken met mensen met een verstandelijke handicap met bijkomende psychiatrie. Op dit moment werk ik op een gesloten opname afdeling en bij Zorg-Los. De afwisseling zorgt voor mooi uitdagend werk waar je me van ziet genieten. Mijn interesses zijn voetbal, stappen en reizen.
peterPETER LANGERAK

Ik heb een carrière switch gemaakt, van automonteur, de zorg ingestapt en SPW niveau 4 succesvol afgerond. Al wat jaren ervaring opgedaan bij een zorgboerderij, gewerkt met mensen met complexe psychiatrie en nu werkzaam op een gesloten afdeling en bij Zorg-Los. Ook voor mij is de afwisseling zeer prettig en de laagdrempelige zorgverlening bij Zorg-Los past goed bij mij. Ik ben dol op mijn 2 honden, Toos en Bram en geniet in mijn vrije tijd van bootje varen.
PatriciaPATRICIA

Bij de educatieve tuin in het Brediuspark te Woerden kwam ik in aanraking met Zorg-Los. De laagdrempelige aanpak die zij bieden tijdens de dagbesteding gaf mij zo een goed gevoel dat ik als vrijwilliger aan de slag ben gegaan. Zo zwem ik mee en geef ik mensen individuele aandacht door creatieve activiteiten samen met de werkers te doen. Ik houd van een gezellige klets en bij Zorg-Los is het nooit stil. Ik ben gek op mijn honden en daardoor zie je mij vaak in de buitenlucht.
FRANK SANDERS

Als klant kwam ik binnen in het winkeltje van Zorg-Los. Wat maken ze gave producten tijdens de dagbesteding. De laagdrempelige sfeer en het gemoedelijke spreekt mij aan. Ik ben van nature humoristisch ingesteld en kan sfeer neerzetten. Als vrijwilliger werk ik aan de PR door actief te zijn op facebook en andere kanalen van multimedia. Ook geniet ik van de sfeer tijdens de dagbesteding.


IlonaILONA BITTER

Ik ben in aanraking met Zorg-Los gekomen doordat mijn zoon en schoondochter Zorg-Los runnen. Heel natuurlijk kwam ik een bakje koffie drinken en sloot ik aan bij de werkers tijdens de dagbesteding.
Mijn achtergrond als coupeuse gebruik ik regelmatig bij Zorg-Los, samen met de mensen maak ik als ondersteunend medewerker creatieve dingen en daarbij repareer en herstel ik dingen.
Ik zit niet graag stil en daarom doe ik ook de huishouding.

De sfeer binnen Zorg-Los is gezellig en familiair.
HenkRvC HENK DEN OUDEN

Er komt een moment in je leven (of leeftijd?) dat je wordt aangezocht om toezichthouder te worden. Dat is niet iets waar je licht over denkt, het is niet alleen de verantwoordelijkheid maar ook de visie van de organisatie die je met elkaar deelt.
Ik ben Henk den Ouden, interim manager en veranderconsultant en ooit voor Mona (toetjes) naar Woerden verhuisd waar ik nu woon boven de vestiging van Zorg-Los. Ik kom oorspronkelijk uit de ‘harde’ levensmiddelenwereld maar ben de afgelopen 20 jaar, waarin ik zelfstandig werk, steeds meer in aanraking gekomen met de ‘zachte’ zorgsector. Het kruispunt van die twee culturen is juist datgene wat me nu in dit tijdsgewricht boeit. Hoe kunnen we de menselijke, warme, aanpak handhaven nu we zien dat om financiële redenen en veranderende omstandigheden (bijvoorbeeld vergrijzing) er ook doelmatig en efficiënt gewerkt moet worden?
In de visie van Zorg-Los is vastgelegd dat we vanuit draagkracht en de draaglast onze zorgvragers in hun ontwikkelingen willen stimuleren, grenzen opzoeken en in hun zelfredzaamheid actief houden. Dit komt overeen met hoe ik in het hedendaagse zorgstelsel probeer mijn weg te vinden, bijvoorbeeld als ik spreek met zorgverzekeraars of overheden.
De échte uitdaging voor mij als toezichthouder is dat we deze cultuur, dit ‘gesprek’ met onze zorgvragers en begeleiders in hun privé omgeving, kunnen vasthouden. Ook als we gaan groeien en de beste professionele speler worden in ons marktgebied. Herkenbaar, zichtbaar, laagdrempelig, aanspreekbaar blijven en maatwerk bieden in individuele gevallen. Daar zijn we voor u op aanspreekbaar!
AdRvC AD VAN BIJNEN

Ik heb een ruime ervaring als toezichthouder in het beroepsonderwijs. Ben geboren in Brabant, sedert 1985 in Zwolle. Ik ben gehuwd, heb 3 kinderen en 2 kleinkinderen. Met een HTS-E- opleiding ben ik, na mijn dienstplicht, mijn betaalde loopbaan begonnen met de medische technologie ( 1971, Leiden, Academisch Ziekenhuis).
Via projectmanagement, inkoopmanagement en interim-management is die fase van mijn leven een paar jaar geleden afgesloten. Ik heb in die ruim 40 jaar ervaring mogen op doen met wetenschappelijk werk, onderzoek, adviseur, inkoopmanager, facilitair manager, directeur. Maar ook als OR-lid. In de vrije tijd als toezichthouder bij het onderwijs, een kleine GGZ-instelling “in wording”, bestuurder van een caritasfonds, de regionale zonnebloem, en enkele kerkelijke organisaties.
Momenteel ben ik, met het perspectief “mantelzorger”, ook actief lid van de commissie ethiek van een grote GGZ-instelling. Bij Zorg-Los spreekt het mij aan dat men er graag de belanghebbende centraal stelt. En zijn leefomgeving ook ondersteunt. En dat spelregels daarbij geen doel zijn, maar “slechts” een (niet onbelangrijk..) hulpmiddel. Die passie deel ik. En daarom wil ik graag een steentje bijdragen.
RosanneROSANNE MILLENAAR

Ik ben Rosanne en sinds kort afgestudeerd als orthopedagoog. Vijf jaar geleden begon ik als flexmedewerker binnen de gehandicaptenzorg te werken. Vanaf dat moment begon mijn enthousiasme voor de doelgroep te groeien en heb ik mijn studietijd zoveel mogelijk ingericht om mij te verdiepen in de gehandicaptenzorg.
Het doel dat ik voor ogen heb, is om mensen met een (verstandelijke) beperking te ondersteunen, hen verder te helpen en voor hen op te komen.
Binnen Zorg−Los spreekt de open sfeer en de kleinschalige zorg mij erg aan.
In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te racefietsen en sta ik graag op het podium met mijn theatergezelschap.
MariekeMARIEKE WERNSEN

Ik woon dichtbij in de buurt en loop vaak langs Zorg-Los. Het zag er zo gezellig uit, dat ik mij heb aangemeld als vrijwilliger. Lang geleden heb ik in de zorg gewerkt. Nu heb een baan bij een verzekeraar. Heel wat anders! Daarom vind ik het zo leuk om voor de afwisseling te werken bij Zorg-Los. Omdat ik van knutselen en koken hou, kom ik donderdag ondersteunen op het creatieve vlak en bij het koken.
RISKE VERPAALEN

Als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener werk ik al jaren in de zorg met mensen met een verstandelijke beperking en bijkomend psychiatrisch ziektebeeld. Maar ook heb ik 9 jaar via een detacheringsbureau in de jeugdzorg, psychiatrie en ouderenzorg gewerkt. Zowel in instellingen, als ambulant bij mensen thuis. Heel verschillend, maar de overeenkomst was het werken met zorgvragers die (af en toe) probleemgedrag vertoonden. Juist daar waar men de mogelijkheden niet meer ziet, vind ik het een uitdaging om te kijken naar wat wel kan. En dit als uitgangspunt te nemen voor verdere zorg en begeleiding.
Binnen Zorg-Los werk ik ambulant en op de dagbesteding. De passie en liefde voor zorg waarmee Zorg-Los is opgezet, spreekt mij enorm aan.
In mijn vrije tijd lees ik graag een boek, of ben ik op pad met mijn dochters.
ANNEMARIJE DEN OUDEN

Ik heb MDGO-Activiteiten Begeleiding afgerond en ben daarna gaan werken op de dagbesteding bij meervoudig laag niveau gehandicapten. Hierna heb ik intern een switch gemaakt en ben ik gaan werken op interne dagbesteding voor cliënten met ernstige gedragsproblemen, gecombineerd met wonen.
Ik ben erg creatief en mijn grootste hobby is haken. Tevens ben ik handig met gereedschap.
Ik heb een man, 2 kinderen en 2 katten.
Ik hou van aanpakken, ben een enthousiast mens en dat werkt samen met mijn no-nonsense houding erg inspirerend en zorgt voor veel duidelijkheid bij cliënten.
SASKIA VAN BLOKLAND

Mijn naam is Saskia, ik ben afgestudeerd als toegepast psycholoog. Werken met mensen met een beperking met bijkomende psychiatrie geeft mij veel voldoening. Ik kan onwijs genieten wanneer ik zie dat iemand persoonlijk aan het groeien is terwijl diegene dat misschien niet van zichzelf verwacht had. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich geaccepteerd voelt, naar mijn idee komen mensen dan het best tot hun recht en kunnen zij echt gaan ervaren en laten zien wat zij in hun mars hebben. De laagdrempelige manier van zorg verlenen is dan ook hetgeen wat mij aanspreekt bij Zorg-Los. In mijn vrije tijd geef ik met veel plezier leiding aan een groep Welpen bij de Scouting en houd ik ervan om gezellig een kop thee te drinken met vriendinnen.
SABINE VAN MEURS

Ik ben Sabine, en woonachtig in Reeuwijk met mijn gezin. Ik ben met Zorg-Los in aanraking gekomen, omdat ik Niels en Jeanet ken uit het dorp en via school van mijn kinderen. Bij Zorg-Los werk ik als vrijwilligster.

Ik praat graag met mensen, dat vind ik heerlijk. En voor mensen zorgen vind ik fijn, en ze aandacht geven. Ik wil graag meer leren over de zorg, en werken in de zorg. Daarom ben ik begonnen bij Zorg-Los. In het verleden heb ik jarenlang als telefoniste/receptioniste en administratief medewerkster gewerkt, maar bij mijn vorige vrijwilligerswerk in de ouderenzorg kwam ik erachter dat ik mij erg thuis voel in de zorg.

Nu ik begonnen ben bij Zorg-Los, zou ik met mijn eigen ervaringen, wellicht weer andere mensen kunnen helpen, dát zou mooi zijn!

Mijn hobby’s zijn: volleybal, skiën, beetje hardlopen, lezen en creatief bezig zijn.