Clientenraad

Ervaren begeleider en/of gezinswerker

Heb jij een MBO-4 of een HBO-opleiding in de zorg afgerond en heb je een paar jaar werkervaring? Heb je affiniteit of specifieke ervaring met volwassenzorg, jeugdzorg en of mensen uit de WLZ? Ben je gedreven om jezelf verder te ontwikkelen en wil je graag werken in Woerden en omgeving? Dan hebben wij op korte termijn een mooie baan voor je beschikbaar!

Wie zoeken wij?
Als professional ben je onderdeel van ons multidisciplinair behandelteam. In de rol van begeleider/gezinswerker lever je een actieve bijdrage aan de behandeling van zorgvragers en de coördinatie van de zorg. Je hebt een systemische blik. Ook de onderwijscontext kan tot je aandachtsgebied behoren. Je bent in staat mediërend te werken met zorgteams en waarborgt het sociaal therapeutisch klimaat voor groepszorg en groepsbehandeling op zowel het dagactiviteitencentrum als het expertisecentrum.

Wie zijn wij?
Zorg-Los ondersteunt zorgvragers (en hun systeem) op het grensvlak van verstandelijke beperking, geestelijke gezondheidszorg en specialistische jeugdhulpverlening, waarbij wij ons specialiseren op angststoornissen en informatieverwerkingsproblematiek. We hanteren hierbij geen leeftijdsgrens. Met een multidisciplinair team van professioneel opgeleide mensen leveren wij gespecialiseerde en integrale zorg. We zijn een groeiende organisatie met een gevarieerd aanbod van zorgmogelijk-heden zoals: dagactiviteiten, avondopvang, dagbehandeling, SGGZ-diagnostiek en SGGZ-behandeling, advies en begeleiding, logeeropvang, (behandel)woonvoorziening.

Zorg-Los werkt met een sociaal therapeutisch klimaat. Behandeling en begeleiding richten zich op het adequaat functioneren, zowel maatschappelijk als binnen de persoonlijke context van gezin, werk of onderwijs. Onze doelgroep is bewust verticaal ingericht, want wij merken al jaren dat onze zorgvragers zeer aanvullend zijn op elkaars behandeling en ontwikkeling. Binnen de veilige setting van Zorg-Los werken onze zorgvragers aan herstel en ontwikkelen zij gezamenlijk de noodzakelijke vaardigheden voor een betekenisvol leven. Wij hebben oog voor autonomie, zodat zorgvragers ook zelf regie ervaren over hun zorg-of behandelvraag. Onze focus ligt zowel op mogelijkheden als op blijvende beperkingen van zorgvrager. We bieden enerzijds ontwikkelingskansen en anderzijds blijvende ondersteuning. 

Wat vragen wij van jou?

  • Als begeleider in de zorg beschik je over een relevant MBO-4 diploma;

OF

  • Je bent gezinswerker en beschikt over een HBO-diploma (bijvoorbeeld Social Work of Pedagogiek) of EVC op niveau 5 en minimaal 4 jaar ervaring in de jeugdhulpverlening of master orthopedagoog/ pedagoog;