JEANET BITTER-TEENSMA

Ik ben agogisch, verpleegkundig opgeleid, heb post HBO IAG afgerond en haptonomie gestudeerd. Jaren ervaring in de zorg voor mensen met een (verstandelijke) beperking met bijkomende psychiatrie vanuit verschillende functies, 1ste verantwoordelijke, gezinswerker, coach en als leidinggevende. Mijn hobby’s zijn mijn gezin, yoga, hardlopen, tennis en creatief bezig zijn. Met passie run ik Zorg-Los en is het mijn “drive” om laagdrempelige zorg aan te bieden, die voor het gehele systeem toegankelijk is. Ons doel is allemaal zo “normaal” mogelijk leven leiden en waar zorg nodig is steun bieden.

In de samenwerking elkaar echt mogen raken, tijd nemen om contact te ervaren en elkaar de ruimte geven binnen de samenwerking. Dit zijn voor mij de uitgangspunten in de dagelijkse sfeer van Zorg-Los.

NIELS BITTER

Ik heb de opleiding verpleegkundige gevolgd en heb veel ervaring in het werken met mensen met een (verstandelijke) beperking met bijkomende psychiatrie. Ik heb jaren gewerkt op gesloten afdelingen en in de ambulante zorgverlening. Mijn hobby’s zijn feesten organiseren, vrijwilligerswerk met jongeren, squashen, tennissen en hardlopen.

Met veel kracht en power zet ik mij in om ontwikkelingen te bewerkstelligen, zodat de zorgvrager en zijn netwerk weer voldoende power ervaren. Kleine successen zijn stappen en bieden vertrouwen in het dagelijks leven.

ANNEMARIJE DEN OUDEN

Al bijna 25 jaar ben ik werkzaam in de zorg. Psychiatrie, cliënten met ernstig meervoudig beperking, cliënten met ernstige gedragsproblematiek, jeugdigen, visusproblematiek en autisme zijn doelgroepen die ik in de loop der jaren heb begeleid. Na jaren op een grote instelling werken, ben ik op een kleinschalige woonvorm gaan werken waar ik wonen en dagbesteding kon combineren. Sinds 2016 werk ik bij Zorg-Los en was ook betrokken bij het ontstaan van Zorg-Los in 2013.  Zorg-Los past vooral goed bij mij vanwege de diversiteit aan doelgroepen. Ik vind het een fijne doorsnede van de hele zorgmaatschappij. Ik heb zelf ADHD en ben opgegroeid met een oudere zus met een verstandelijke beperking. Ik ben op meerdere vlakken ervaringsdeskundige te noemen.

Ik ben erg creatief en mijn grootste hobby is haken. Ook ben ik handig met gereedschap. Ik ben getrouwd en heb 2 volwassen kids.

Ik hou van aanpakken, ben een enthousiast mens en dat werkt samen met mijn no-nonsense houding erg inspirerend en zorgt voor veel duidelijkheid bij zorgvragers. Niets vind ik gek en daardoor vind ik makkelijk aansluiting die nodig is voor een vertrouwensband om iemand verder te kunnen helpen. Tevens ben ik veel bezig met de digitale kant van Zorg-Los; de website, webwinkel en nieuwsbrief onderhoud ik met veel plezier.

MARJON PETERS

Ik ben Marjon Peters, gelukkig getrouwd en een hele trotse moeder. Ik hou van gezinsmomenten, reizen, lezen en ik ben graag buiten. Ik ben agogisch opgeleid en ben begonnen als peuterleidster. Dat heb ik jaren met veel plezier gedaan. Ik heb de overstap gemaakt naar de gehandicaptenzorg, eerst een aantal jaren op een zorgboerderij waar ik werkte met mensen met een verstandelijke beperking met psychiatrische problematiek. Toen weer gaan werken met kinderen met gedragsproblematiek en jaren op een behandelgroep met peuters met een taal ontwikkelingsstoornis. In alles wat ik gedaan heb stond de zorg voor mensen en kinderen die meer aandacht en zorg nodig hadden centraal, daar ligt mijn passie.

Vanaf de start van Zorg-los heb ik altijd een lijntje gehad. Zo heb ik een poos de kookavonden gedraaid en sprong ik bij op de dagbehandeling en de logeerweekenden tijdens drukke periodes. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en het was een kwestie van tijd voor ik full time de overstap naar Zorg-los zou maken.

Dat is ondertussen al heel wat jaren geleden, ik ben begonnen met ambulant werk en dat beviel zo goed dat ik weer scholing ben gaan volgen om als gezinswerker aan de slag te kunnen. Ik voel me daar helemaal op mijn plek. Ik werk vanuit een vertrouwensband met de zorgvrager en het netwerk en werk aan de empowerment van het gezin. Met kleine stapjes zorgen dat er in het gezin weer vertrouwen en energie komt, zodat ze ondanks de problematiek een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden. Dat is de visie van Zorg-los die goed aansluit bij hoe ik werk. Kleine stapjes zijn laagdrempelig en kunnen voor mooie ontwikkelingen zorgen.

PETER LANGERAK

Ik heb een carrière switch gemaakt, van automonteur, de zorg ingestapt en Sociaal Pedagogisch Werk, niveau 4 succesvol afgerond.

Al wat jaren ervaring opgedaan bij een zorgboerderij, gewerkt met mensen met complexe psychiatrie en nu werkzaam op een gesloten afdeling en bij Zorg-Los. Ook voor mij is de afwisseling zeer prettig en de laagdrempelige zorgverlening bij Zorg-Los past goed bij mij. Ik ben dol op mijn hond, Toos en geniet in mijn vrije tijd van bootje varen.

RISKE VERPAALEN

Ik ben Riske Verpaalen, Social Worker, SKJ geaccrediteerd en al ruim 25 jaar werkzaam in de hulpverlening. Daarnaast getrouwd en trotse moeder van 3 pubers.
In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met jongeren, mensen met een psychiatrisch ziektebeeld en/ of een verstandelijke beperking. De laatste jaren ben ik vooral werkzaam met jongeren en jongvolwassenen, op de dagbehandeling, in gezinnen en op school. Ik zie er een uitdaging in om iedereen passende begeleiding en behandeling te geven, om creatief te kijken wat bij de jongere (en zijn gezin) past en aan te sluiten bij wat zij nodig hebben.

Mijn expertise en interesse ligt (onder andere) op het gebied van autisme in het algemeen en bij vrouwen/ meiden in het bijzonder. Als moeder van kinderen met autisme zie ik de mogelijkheden en talenten van de mensen met autisme, maar ook de problemen waar ze in het dagelijks leven tegenaan lopen. Als zorgverlener weet ik goed welke ondersteuning, begeleiding en behandeling van meerwaarde zijn om stappen te zetten en te kunnen functioneren in deze soms ingewikkelde wereld. In de afgelopen jaren heb ik vele opleidingen en cursussen gedaan met betrekking tot psychiatrische problematiek, autisme en verschillende behandelvormen.
Inmiddels ben ik geaccrediteerd behandelaar Brain Blocks en voer ik binnen Zorg-Los deze behandeling uit.

Omdat ik kwaliteit en het werken volgens afspraken belangrijk vind, ben ik ook kwaliteitscoördinator binnen Zorg-Los. Vanuit deze functie zorg ik er mede voor dat wij ons aan alle wet- en regelgeving houden.
In mijn vrije tijd ben ik graag op het strand met ons gezin en twee honden.

HALIMA HASSAN

Ik heb een achtergrond als verpleegkundige, ik heb met verschillende doelgroepen gewerkt.  Van mensen die moeten revalideren na een beroerte of neurologische operatie tot gesloten afdelingen. Daarnaast heb ik gewerkt in de dagbesteding voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel.

Op Zorg-los werk ik als ambulant begeleider en werk ik zowel op het expertisecentrum als op de dagbesteding. Momenteel ben ik mij ook erg aan het verdiepen in de psychologie. Naast mijn werk volg ik ook een studie toegepaste psychologie. Dit sluit goed aan bij mijn werk.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen, koken, fitness of besteed ik tijd aan mijn vrienden en familie.

RIANNE PLOMP

Als kind heb ik hulpverlening ontvangen, om mijzelf te kunnen ontwikkelen op school. Dit heeft mij gemotiveerd om een carrière te starten in de zorg.

Mijn carrière in de zorg is gestart op zestienjarige leeftijd, met een bijbaantje in het ouderencentrum en als vrijwilliger in de gehandicaptenzorg samen met mijn moeder. In de tijd die erna volgt, heb ik meerdere diploma’s behaald (maatschappelijke zorg, sociaal pedagogisch hulpverlening en een master orthopedagogiek) en heb ik meerdere rollen gehad in de zorg (begeleider en gedragsdeskundige). Hierdoor kan ik theorie koppelen aan opgedane praktijkervaringen.
Ik heb de afgelopen jaren als gedragsdeskundige ervaring opgedaan in het ondersteunen van verschillende doelgroepen o.a. (jong)volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking met een meervoudige diagnose (GGZ) en ouderen in combinatie met een verstandelijke beperking en psychiatrie/geriatrie.
Ik vind het belangrijk dat cliënten zich gezien en gehoord voelen en dat het stigma van een ‘probleemgeval’ wegvaagt. Aansluiten bij wat een persoon wil en nodig heeft om te groeien staat centraal bij mij centraal. Dit is iets waar Zorg-Los ook voor staat.

In het dagelijks leven spendeer ik graag tijd met mijn familie, vriendin en vrienden. Ik speel gitaar en ben regelmatig te vinden op de klimwand of in de spinningstudio. Daarnaast reis ik graag de wereld rond met mijn backpack om kennis te maken met nieuwe culturen en gebruiken.

ZAHRA HAZIMI

Ik ben orthopedagoog in opleiding tot orthopedagoog-generalist bij Zorg-Los.

Mijn passie ligt in het helpen van mensen om hun eigen kracht te ontdekken en te versterken, zodat zij niet vastlopen in een negatieve spiraal. Ik geloof dat iedereen het vermogen heeft om te groeien en te bloeien. Mijn doel is om samen de zorgvragers  te ontdekken wat het beste voor hen werkt.

Bij Zorg-Los staan de zorgvragers centraal. Ik luister naar de unieke hulpvraag en betrek, waar nodig, de belangrijke mensen in hun leven om ervoor te zorgen dat de ondersteuning precies aansluit op hun behoeften.

Met mijn achtergrond en ervaring als orthopedagoog en mijn verdere opleiding tot cognitief gedragstherapeut streef ik ernaar om begeleiding op maat te bieden die écht bij de zorgvragers past. Samen kijken we naar wat  belangrijk is en hoe we deze doelen kunnen bereiken.

Wat mij motiveert in mijn werk is de kans om een verschil te maken in het leven van zorgvragers en hen te helpen hun volledige potentieel te benutten. Ik kijk ernaar uit om samen met hen stappen te zetten naar het behalen van hun doelen.

MARCO VAN VLIET 

Ik woon met mijn vriendin en dochters in Woerden. Op de camping “de Heigraaf” in Woudenberg, waar Zorg-Los logeerweekenden organiseert, ben ik in contact gekomen met Jeanet en Niels Bitter.

Daar vertelde ze mij met veel passie en enthousiasme over Zorg-Los. Door die passie en enthousiasme hadden ze mijn interesse gewekt en kreeg ik de uitnodiging om een keer te komen kijken bij Zorg-Los in Woerden. Bij dit bezoek in 2019 raakte ik gelijk enthousiast en ben ik inmiddels op maandag, dinsdag en vrijdag als ervaringsdeskundige te vinden op de dagbehandeling.

Ik werk vooral intuïtief, stem in puurheid af met de zorgvragers en stimuleer hun eigen mogelijkheden en hun talenten in te zetten. Ik word heel erg blij als ik merk dat zorgvragers een ontwikkeling doormaken. We vieren alle successen en veelal ben ik snel geraakt in de groei die onze zorgvragers doormaken. Ik ben dan ook super blij dat ik onderdeel ben van dit mooie multidisciplinaire team.

BIRGIT VOGELPOEL

Ik ben Birgit Vogelpoel – van Veenendaal. Ik ben getrouwd en woon samen met mijn man en onze 2 hondjes in Amstelveen.

Sinds 2012 ben ik werkzaam in de zorg, in 2015 ben ik afgestudeerd als persoonlijk begeleider. Ik heb in de afgelopen 11 jaar met verschillende doelgroepen gewerkt zoals verstandelijk gehandicapten, niet aangeboren hersenletsel, lichamelijk gehandicapten en in de ouderenzo

rg met palliatieve zorg. Afgelopen 4 jaar heb ik als pedagogisch behandelaar gewerkt bij Kentalis, met verstandelijke beperkte jongeren die communicatief meervoudig beperkt zijn. Zij zijn doof en/of slechthorend en hebben ernaast moeilijk verstaanbaar gedrag zoals autisme, ADHD, hechtingsproblematiek. Door in de dovencultuur te hebben mogen werken, is gebarentaal voor mij geen onbekende.
Per 1 oktober ben ik gestart bij Zorg-los. Ik kijk enorm naar uit om mijn ervaringen en expertise op het gebied van communicatieproblematiek toe te passen in praktijk.
Elke zorgvrager heeft een eigen stem, de ene zet dit in d.m.v. praten, de ander door geluiden te maken, de ander door gedrag. Ik vind het een uitdaging om achter het gedrag te kijken wat de zorgvrager bedoeld en hierop de behandeling in te zetten.
In mijn vrije tijd doe ik aan golfen, in de winter sta ik graag op mijn snowboard in de sneeuw en ik vind het heerlijk om wandelingen te maken met vrienden.

NICOLE DE BORST

Sinds 1998 werk ik met veel plezier in de hulpverlening.  Ik heb altijd de kans gehad om mezelf te blijven ontwikkelen als hulpverlener. Ik sta echt voor kansen zien nemen en creëren meedenken zodat iedereen mee kan doen naar vermogen in de maatschappij.

Ik heb diverse opleidingen afgerond: MBO Activiteitenbegeleider (niveau 4), HBO pedagogiek en HBO Advanced Management zorg en welzijn en ben ik nu bezig met PPG/IAG (Post HBO).

Ik werk met veel energie en enthousiasme, ben goed in verbindingen leggen tussen verschillende partijen waarin communicatie, coaching en netwerken centraal staan. Competenties die ik goed beheers zijn: motiveren, gesprekken voeren, klantgerichtheid, probleemanalyse, vasthoudendheid, ondernemerschap, stressbestendigheid, discipline, tactisch gedrag, leiderschap, zelfsturing, zelfkennis (daarnaast ben ik snel in schakelen en daardoor creatief in denken in oplossingen). Mijn kracht is om mensen te motiveren en bedrijven en zorginkopers te stimuleren om te kijken naar mogelijkheden t.a.v. zorgverlening. Ik ben zelfstandig moeder van twee heerlijke kinderen. Ik heb een mooie schatkist aan (werk) ervaringen.

Bij Zorg-los ik werk als gezinswerker en werk ik vanuit de methodiek PPG/IAG methode.

LEO DE KONING

Ik woon samen met mijn partner, pleegdochter en twee katten in een mooie stad binnen het groene hart.  In mijn vrije tijd ben ik graag aan het knutselen waar ik veel van mijn creativiteit kwijt.
Ook binnen het werk zet ik dit in met als inzet maatwerk te kunnen verwezenlijken.

Na mijn opleiding HBO algemeen maatschappelijk werk, ben ik in ’92 gaan werken  binnen de GGZ. Vanaf die periode bij verschillende GGZ instellingen en in verschillende functies gewerkt veelal als casemanager,  zowel in  begeleiding als in behandeling.
De kennis en ervaring die ik heb opgedaan kan ik goed kwijt bij Zorg-Los. Zorg-Los is voor mij een hele prettige organisatie, waar men niet oordeelt, en respect voor iedereen een belangrijke waarde is. Waar hoog ingezet wordt op het leveren van kwalitatief goede zorg. Waar het contact met anderen belangrijk is. Zorg-Los is een laagdrempelige organisatie, met een groot aanbod op het gebied van begeleiding , dagbesteding en behandeling waarbij integraal gekeken wordt wat iemand
nodig heeft om zo meer zelfredzaamheid of meer zingeving te bereiken of te ervaren.

QUINTY VAN DER WEIDE

Van kinds af aan wil ik mensen helpen met hun problemen. Samen op zoek gaan naar een oplossing! Elkaar bijstaan en er niet alleen voor hoeven staan.
Om dat doel te bereiken heb ik de opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen niveau 4 gedaan. Mijn netwerk beschrijft mij dat ik een doorzetter ben, een goed luisterend oor heb en met deze eigenschappen hoop ik mensen te kunnen helpen en misschien ook wel te inspireren. Zelf heb ik ADD en neem ik verschillende levenservaringen mee vanuit mijn jeugd.
Graag wil ik mijn zorgvragers meegeven; “Samen sta je het sterkste en ondersteuning vragen is niet erg”.
Mijn hobby’s zijn leuke dingen doen met mijn vriend en vrienden, buiten zijn, wandelen, koken en lekker eten.

MARTIEN NOORDZIJ

Sinds september 2020 ben ik met pensioen. Daarvoor heb ik 45 jaar bij de Belastingdienst gewerkt. Na mijn pensioen heb ik als chauffeur leerlingenvervoer speciaal onderwijs gereden. Jongeren comfortabel en veilig naar de plaats van bestemming brengen vind ik mooi om te doen. Daarom ben ik vrijwilliger chauffeur voor een aantal dagen bij Zorg-Los.

Ik ben getrouwd met Heleen en samen hebben we een groot gezin met veel kleinkinderen. Ik kijk graag naar sport, vooral voetbal en formule 1. Dit doe ik het liefst samen met mijn jongste zoon, die een verstandelijke beperking heeft.

CARLITA DA COSTA

Mijn naam is Carlita, ik ben de huishoudelijke medewerkster van Zorg-Los.
Ik woon samen met mijn vriend en mijn drie kinderen!! In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn kinderen, ga ik graag uit eten en Netflix kijken!
Ik vind het leuk om bij jullie te werken en zorgen voor een fijne schone frisse (werk)plek!

MARLEEN HAGE

Al jaren ben ik werkzaam in de zorg met ervaring van verschillende doelgroepen. Ik ben mijzelf in de loop der jaren blijven ontwikkelen door verschillende opleidingen en cursussen te volgen. De opleiding Social Work heeft mij nog meer de verdieping over het vak maar ook over mijzelf laten zien. Door echt mezelf te zijn en te handelen vanuit mijn hart merk ik dat dit een belangrijk onderdeel is in de zorg. De visie van Zorg-Los spreekt mij aan omdat ik in de afgelopen jaren gemerkt heb dat het vooral belangrijk is om te kijken naar de mogelijkheden van de zorgvrager. Hierbij (kleine) successen te halen waar ik in kan ondersteunen en samen kan afstemmen waarbij de eigen regie centraal staat. Ik zie jullie graag bij Zorg-Los!

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin, ik speel korfbal en geniet van gezelligheid met vrienden.

DANIQUE DE VALK

Ik ben Danique, en klaar staan voor anderen heeft altijd al in mijn bloed gezeten. Ik word er blij van wanneer ik mensen weer zie opbloeien en stappen zie maken. Mijn opleiding pedagogische wetenschappen en master orthopedagogiek kwamen dan ook niet geheel uit de lucht vallen. Deze heb ik met succes afgerond waarbij ik ook praktijkervaring heb opgedaan. Bij het mooie team van Zorg-Los heb ik de mogelijkheid gekregen om mij verder te ontwikkelen en dit is voor mij heel waardevol. Hier ben ik aan het werk als orthopedagoog, waar ik mijn bijdragen lever in het doen van diagnostiek, en het geven van behandeling en begeleiding. Een vertrouwensrelatie opbouwen en van daaruit verder werken vind ik heel belangrijk. Voor mij staat de zorgvrager en het gezin centraal en vind ik het belangrijk dat er aangesloten wordt bij wat er op dat moment nodig is.
In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden/vriendinnen, lees ik graag een boek, kijk ik een film/serie en ben ik altijd te porren voor een spelletje. Naast stil zitten ben ik ook graag aan het dansen, boogschieten en skiën. Wanneer het kan ga ik graag op reis om meer van de wereld te zien en andere culturen te ervaren.

ANNA BOOM

Als gedragswetenschapper heb ik jarenlang werkervaring in de langdurige zorg en in de kinderpsychiatrie. Ik ben GZ-psycholoog, Orthopedagoog generalist, EMDR therapeut, docent en supervisor. In de loop der jaren heb ik veel kennis en ervaring opgedaan met hulpvragen rond ontwikkelingsstoornissen, ouderschap en gezinnen, LVB en andere neuro-cognitieve beperkingen, PTSS en trauma.

Mijn motto is: “erkennen wat is en doen wat kan”.

Ik verbind me met compassie en heb oog voor de zorgvrager en zijn/haar context. Ik geef op een herkenbare manier uitleg en maak daarbij onderscheid tussen chronische beperkingen en tijdelijke aandoeningen. Ik bied steun bij aanvaarding van beperkingen en motiveer tot verandering door training of therapie. Naast mijn werk houd ik ook van lange wandelingen, zwemmen in natuurwater, muziek en gezelschapsspellen.

MARIEKE WERNSEN

Ik ben Marieke Wernsen, getrouwd en een trotse moeder. Ik woon in Woerden met mijn man. In mijn vrije tijd kun jij mij vinden in mijn moestuin op Breeveld. Daarnaast wandel ik graag, hou ik van koken en van creatief bezig zijn.
Vanuit de financiële wereld heb ik jaren geleden de overstap gemaakt om te gaan werken in de zorg.
Tegelijkertijd met het werken op het dagactiviteitencentrum op de Terschellingkade heb ik het diploma persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, niveau 4, behaald.
Met mijn rustige en vrolijke persoonlijkheid geniet ik ervan om mensen met een beperking te
begeleiden in hun ontwikkeling. Naast mijn werkervaring heb ik in de privé sfeer al vele jaren ervaring met autisme.
Sinds 2016 ben ik al betrokken bij Zorg-Los. Met een uitstapje als specialistisch begeleider op een woonvorm, ben ik nu weer terug op Zorg-Los. Zorg-Los is een warme organisatie, waar ieder zichzelf mag zijn.

SARA KAPITEIN- DE HAAN

Ik ben psychiater, en werk al jaren met mensen met bijkomende beperkingen zoals een laag IQ of autisme bij een polikliniek en Fact-team. Daarnaast ben ik rapporteur voor de rechtbank als deskundige. Vanuit mijn werk in de GGZ kwam ik jaren geleden al in aanraking met Zorg-Los en heb ik de samenwerking met Zorg-Los al van een afstandje kunnen meemaken. Ik heb hen en leren kennen als een gedreven en persoonlijke organisatie die echt oog heeft voor wat hun zorgvragers nodig hebben. Toen Zorg-Los de stap maakte om ook S-GGZ zorg te gaan bieden aan hun zorgvragers ben ik benaderd om daar een bijdrage aan te leveren. In de beperkte uren die ik voor Zorg-Los werk hoop ik een bijdrage te kunnen leveren door middels van diagnostiek, supervisie en intervisie voor de teams.

Buiten mijn werk als psychiater geniet ik van mijn gezin met 3 meiden en ben ik graag in de natuur.

 

CAROLA VAN DER MADE

Ik ben orthopedagoog in opleiding tot orthopedagoog-generalist bij Zorg-Los.
In mijn werk ondersteun ik zorgvragers, hun familie, hun sociale netwerk en andere hulpverleners binnen het professionele netwerk. Dit doe ik met ontzettend veel plezier, omdat zorg verlenen diep in mijn hart zit. Ik help mensen graag op weg naar zelfstandigheid door hen een helpende hand te bieden.

Wat je van mij kunt verwachten, is dat ik altijd met empathie en oprechte belangstelling aansluit bij de zorgvragers. Als een nieuwsgierig, enthousiast en doelgericht persoon streef ik ernaar om het beste in mensen naar boven te halen.

In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden op de dansvloer voor een salsadans, doe ik vrijwilligerswerk en breng ik graag tijd door met de fijne mensen om mij heen. Ik woon met veel plezier in Amersfoort.

Ik kan mij erg vinden in de aanpak en visie van Zorg Los. Ik kijk altijd oplossingsgericht naar wat jij kunt bereiken met de tools en mensen om je heen.

 

ELISJA NOLDUS

De geestelijke gezondheid heb ik altijd een interessant onderwerp gevonden, wat voor ieder persoon een belangrijke rol speelt. Ik ben pedagogische wetenschappen gaan studeren zodat ik anderen kan helpen om hun mentale gesteldheid te bevorderen, en ze te helpen een weg te vinden in de maatschappij. Ondertussen zit ik in mijn Master orthopedagogiek, en loop ik stage bij Zorg-Los om praktijkervaring op te doen en

mijn steentje bij te dragen. Ik ben erg gemotiveerd en een goede communicatie vind ik belangrijk, zodat elke zorgvrager het gevoel heeft dat ik niet alleen gehoord heb wat ze zeggen maar ook geluisterd heb naar hun verhaal. Ik zie mijzelf als een open-minded persoon. Ik vind dan ook dat het van belang is niet gelijk een oordeel klaar te hebben liggen. Ik kijk uit naar het toepassen van de theorie vanuit mijn studie in de praktijk bij Zorg-Los.

Naast mijn studie speel ik basketbal bij een studenten sportvereniging, waarbij ik ook het vertrouwens contactpersoon ben vanaf oktober. Ik heb ook bij die vereniging een bestuursjaar gedaan die ik in oktober afsluit. Verder lees ik, schilder ik, bak ik en schrijf ik graag en hou ik enorm veel van dieren en de natuur en me daar zoveel mogelijk in begeven.

 

KATRIEN RAEMDONCK

Blij een bijdrage te kunnen leveren als regiebehandelaar /manager behandeling (ad interim) aan Zorg-Los. Een organisatie met een visie waarin de (mogelijkheden van ) mensen centraal staan en tegelijk oog is voor kwaliteit en richtlijnen.
Sinds 2015 als zzp-er werkzaam in verschillende functies en organisaties, altijd op het snijvlak jeugdhulp en verstandelijke beperking, inhoud en beleid. Daarvoor lange tijd werkzaam geweest bij Ipse de Bruggen. Ik ben Orthopedagoog-generalist, supervisor VGCt en EMDR-practitioner. Binnen mijn vakgebied volg ik de laatste ontwikkelingen, durf ik net dat stapje extra te zetten of even van de gebaande paden te gaan. Behandeling betekent voor mij systemisch en integraal kijken, grenzen accepteren en eerlijk zijn. Ook door en in het leven geleerd dat ongemak erbij hoort.
In mijn vrije tijd jog ik samen met de hond, volg yoga, lees veel en houd van muziek. Naast het
opknappen van een huis uit 1890…

 

WILLEM MIDDELKOOP

Voor Zorg-Los ben ik voor zorgvragers/medewerkers de vertrouwenspersoon. Via een buurmeisje ben ik in aanraking gekomen met Zorg-Los. Ze vroeg of ik niet een keertje met hen wilde koken. Aangezien ik zelf met veel plezier kook leek het mij wel leuk om bij Zorg-Los te komen koken bij “Wat de pot schaft”. Als hobby kok had ik verwacht dat ik mijn ervaring wel kon inzetten, maar ook de overige koks blijken over behoorlijk wat kennis en een behoorlijke dosis enthousiasme te beschikken. Het samen tot een keuze voor een menu te komen en dat vervolgens uit te werken naar een boodschappenlijstje is een creatief proces dat nogal wat kanten uit kan gaan om uiteindelijk tot een afgerond geheel te komen.
Tijdens het hele kookproces wordt er veel besproken en ook lekker ontspannen gelachen. Na het opeten van de maaltijd wordt met z’n allen vervolgens de tafel afgeruimd en de vaat gedaan. Vooraf was ik wel benieuwd of ik voldoende geduld voor dit vrijwilligerswerk zou kunnen opbrengen, maar in de ontspannen omgeving van Zorg-Los bleek dit geen punt te zijn. Ik ben als kookvrijwilliger gestopt, maar werk nog steeds als vertrouwenspersoon.

Het is voor mij een ontspannen aanvulling op mijn dagelijkse werk, dat ik met veel plezier doe en me veel voldoening geeft.

Raad van commissarissen

MAJA REJGERS

Mensen zijn we allemaal. Allemaal met onze eigen kracht en onze eigen beh oefte. Hoe belangrijk is het dan, om als er behoefte is aan zorg, je te mogen omringen met mensen die tijd nemen om te begrijpen wat de behoefte en wensen echt zijn en hoe deze wensen zoveel mogelijke in daden omgezet kunnen worden.

Zorg-Los is zo een bijzondere organisatie die elke keer de perfecte combinatie probeert te vinden tussen de zorgvraag en de mogelijkheden die de hedendaagse zorg biedt.

Ik hoop dan ook dat ik met mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en mijn activiteiten in de humanitaire sfeer bij kan dragen om Zorg-Los en alle personen die betrokken zijn bij de organisatie nog meer in hun eigen kracht te zetten.
Mijn werkende leven heeft zich binnen en buiten Nederland afgespeeld, waar ik verantwoordelijk was voor het opzetten en uitbreiden van bedrijven met als kerntaken good governance, privacy policy, financieel & juridische controle binnen multiculturele samenwerkingsprojecten. Tevens, heb ik diverse advies functies in het binnen en buitenland vervuld.
Zelf ben ik moeder van 2 hele leuke dochters en heb ik mantelzorg aan mijn moeder geleverd.
Ik hou van alle mooie dingen in het leven zoals: mensen, dieren en veel gezelligheid. Daarbij natuurlijk ook gezellig samen koken en eten!

JOSE HULS

Mijn naam is Jose Huls. Ik ben 53 jaar, heb 3 volwassen kinderen en woon samen met Aldert in Alphen aan den Rijn. Ik werk al 28 jaar in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.
Ik ben begonnen als groepsleidster bij Ipse de Bruggen en ben daarna verder gegaan als psycholoog en beleidsmedewerker. Op dit ogenblik werk ik drie dagen in de week als programma manager Kind en Jeugd en 1 dag in de week als therapeut. Als therapeut ben ik gespecialiseerd in traumabehandeling voor mensen met een licht verstandelijke beperking. In mijn vrije tijd ben ik verder gemeenteraadslid in
Alphen aan den Rijn.
Ik vind het een mooie uitdaging om lid van de RvC te zijn. Het is fijn om vanuit deze rol mee te kunnen werken aan het neerzetten van goede kwaliteit van zorg.