NIEUWSBRIEF

In de laatste editie voor de afsluiting van het oude jaar, maken we graag gebruik om jullie hele fijne feestdagen te wensen!

Wij wensen iedereen boordevol vertrouwen in het nieuwe jaar,
staan graag voor jullie klaar.

Zie elke dag als een prachtig wonder,
want het leven is bijzonder.

 

 

 


 

BLIJDORP UITJE

22 september hebben we genoten van een uitje Blijdorp met de trein, als dank voor alle werkzaamheden, zijn we een dagje uitgegaan!

We hebben heerlijk door het park gewandeld, mooie dieren gezien en vooral genoten van het samenzijn en alle lekkere traktaties!

Een dag vol met plezier!

 


 

OPROEP!!!!

Wie oooooooh wie heeft (kerst) groen?
Laat het weten via ln.so1550406999l-gro1550406999z@ofn1550406999i1550406999

Vanaf 20 november gaan we weer prachtige kerststukken maken!

Komt u onze kerststukken bewonderen op de kerstmarkt op het grote plein in Woerden op 9 december van 9.00-17.00 uur. Voor de vroege vogels hebben we huisgemaakte appeltaart en warme chocolademelk!

Uiteraard kunt u ook een uniek kerststuk kopen in ons winkeltje op de Terschellingkade 6-8 in Woerden.

 


 

Marieke Wernsen – Vrijwilliger

Waarom word je vrijwilliger bij Zorg-Los? Ik heb een betaalde baan, waar ik best druk mee ben. Toch knaagde een gevoel dat dit niet voldoende  bevrediging gaf. Doordat mij dochter steeds meer op eigen benen komt te staan, heb ik energie over. Ik wilde wat betekenen voor de maatschappij.

Ik heb al meer vrijwilligerswerk gedaan. Het laatste vrijwilligerswerk was kort (een half jaar) bij de autisme vereniging in Woerden. Dat lijkt echter teveel op mijn betaalde baan. Ik wilde graag direct contact met mensen. Dus ging ik op zoek naar iets anders. In mijn vrije tijd hou ik ervan om met mijn handen bezig te zijn; knutselen, handwerken en koken. En dat is nu zo mooi te combineren bij Zorg-Los.

Lees verder
Als ik donderdag om 13.00 uur bij Zorg-Los binnenstap, word ik altijd direct in beslag genomen door de zorgvragers. Krijg gelijk verhalen te horen wat ze die week hebben meegemaakt. Of wordt gelijk gevraagd of ik kan helpen met een handwerk of iets anders. Ik voel mij heel welkom.

De middag ben ik dan bezig iedereen zo goed mogelijk te helpen met het project waar ze mee bezig zijn. Tegelijkertijd voer je soms hele fijne gesprekken. Daarbij probeer ik mensen te helpen met hun problemen en waar ze in het dagelijks leven tegen aanlopen. En dat is soms best moeilijk om hun heftige verhalen te horen. Gelukkig zijn er altijd fijne professionele begeleiders in de buurt, waar ook ik mijn verhaal kwijt kan. Op zo’n dag wordt er ook altijd flink gelachen. Het is ook fijn om de begeleider wat ruimte te kunnen geven, zodat zij 1 op 1 tijd hebben voor iemand.

Na 16.00 uur gaan we samen een menu bedenken om samen te koken. Met het kookgroepje maken we de maaltijd, doen we de afwas. Meestal wordt er nog lekker gewandeld en een spelletje gedaan. Ik loop eigenlijk altijd naar huis met een glimlach. Zo’n dag geeft mij positieve energie, waar ik de hele week weer mee vooruit kan.

Marieke

 


 

KLEINSCHALIGE WOONVOORZIENING

In de vorige nieuwsbrief heeft u nieuws kunnen lezen over de woonvoorziening Haastrecht.

Helaas moeten we u melden dat de wethouders van de gemeente Krimpenerwaard nog niet een uitspraak hebben gedaan om hun medewerking te verlenen in de wijziging van een vergunning. We houden u uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Uiteraard blijven we niet stil zitten!

Met de gemeente Woerden hebben we ondertussen gesproken met twee beleidsmedewerkers. Binnen de gemeente onderzoeken zij de vragen en het gemis van (kleinschalige) woonvoorzieningen.

Lees verder
 Er is informatie uitgewisseld en beiden willen we gaan voor een integrale werkwijze. Iets waar wij als Zorg-Los al een duidelijke boodschap in verkondigen.

“Kijk achter de zorgvraag, speel hierop in en lever zorg waar nodig is en laat los wanneer dit kan!”

Dit was een zeer enthousiast gesprek. De beleidsmedewerkers hebben gevraagd aan ons om een geschikte locatie in te dienen. Zij kunnen dan bij het omgevingsloket hun essentie aangeven.

Tevens zijn we in Blaricum met een project bezig en zijn we aan het onderzoeken of dit een goede plek kan zijn.

Zoals u leest gaat onze aandacht niet naar 1 project gezien we als doel hebben in 2018 een kleinschalige woonvoorziening te openen! Wij hopen u in onze volgende nieuwsbrief meer concrete informatie te geven.

We houden u enthousiast op de hoogte over verdere ontwikkelingen, mocht u meer informatie wensen: ln.so1550406999L-gro1550406999z@ofn1550406999i1550406999 

 

 


 

AD van BIJNEN – Raad van Commissaris

Mijn naam is Ad van Bijnen , ben 69 jaar en woon in sedert 1985 Zwolle. Als  toezichthouder heb ik meer dan 20 jaar ervaring.  Geboren in Brabant, gehuwd, heb 3 kinderen en 2 kleinkinderen.

Met een HTS-E-opleiding ben ik mijn betaalde loopbaan begonnen met de medische technologie in en rond operatiekamers (1971, Leiden) Daarna kwam projectmanagement , inkoopmanagement en interim-management op mijn pad. In mijn werk heb ik ervaring mogen op doen met wetenschappelijk werk, onderzoek, adviseren, en managen. Maar ook als OR-lid.

In de vrije tijd als toezichthouder bij het onderwijs, een kleine GGZ-instelling “in wording”, bestuurder van een caritasfond, de regionale Zonnebloem-tak, en enkele kerkelijke organisaties.  Momenteel ben ik, met het perspectief “mantelzorger”, ook actief lid van de commissie ethiek van een grote GGZ-instelling in Overijssel.

Lees verder
Bij Zorg-Los spreekt het mij aan dat de direct belanghebbende actief centraal staat.  En dat diens leefomgeving ook actief wordt betrokken. Dan is het logisch dat de spelregels binnen de zorg daarbij geen doel zijn, maar “slechts” een (niet onbelangrijk..) hulpmiddel voor merkbaar resultaat. De passie om de belanghebbende centraal te stellen, die deel ik. En daarom wil ik graag een steentje bijdragen als voorzitter van de raad van commissarissen.

(Voor de cliëntenraad zal ik het eerste aanspreekpunt zijn binnen de Raad van Commissarissen.)

Bereikbaarheid: moc.l1550406999iamg@1550406999nenji1550406999b.nav1550406999.da1550406999 

 

 


 

HENK den OUDEN – Raad van Commissaris

 

Op meerdere vlakken ben ik bij Zorg-Los enigszins een vreemde eend in de bijt. Natuurlijk hoor je als RvC lid ‘ervaring’ en ‘wijsheid’ te hebben opgebouwd in het zakenleven. Buiten of in ieder geval breder dan het betreffende vakgebied en dus niet alleen inhoudelijk. Zo heeft Mona mij ooit naar Woerden gebracht, het kan dus verkeren. En hoewel ik – als zelfstandig verandermanager – ook soms wel in de zorgsector werkzaam ben ligt mijn expertise meer in het feit dat ik zaken juist vanuit een andere bril bekijk. Dit vraagt natuurlijk een stuk inlevingsvermogen over het werk, maar zeker ook voor de mantelzorgers/ ouders van onze zorgvragers.

 

Deze vreemde ‘eend’ is dan toch ontzettend gelukkig met mijn voorspoed. Dat brengt mij dus direct bij de bewondering en het respect wat ik heb voor zowel het werk wat er verricht wordt door alle medewerkers maar ook de draaglast van zorgvragers én begeleiders.

Lees verder
Hoewel mijn RvC taak meer strategisch, organisatorisch en zelfs commercieel van aard is, en daardoor wellicht wat afstandelijker lijkt, is het juist de visie en de ‘familie cultuur’ die mij aan Zorg-Los verbonden heeft. Er is een ambitieuze doelstelling: we willen naar 24 uurs zorg. Maar dan ook…hoe houden we die klantgerichte cultuur vast, hoe gaan we om met meer en andere doelgroepen, hoe kunnen we toekomstige medewerkers met dit ‘virus injecteren’, hoe kunnen we dit financieren met steeds wijzigende wetgeving etc. Wij als RvC zijn maar een klein radertje in dit geheel, de cliëntenraad zit natuurlijk dichter op de inhoudelijke materie. Anderzijds kijken wij veel mee naar de enorme batterij kwaliteitsprotocollen en formulieren die moeten worden aangeleverd aan de instanties; nodig voor de ‘borging’. Ik roep dus vaak dat het me zeer bevalt dat naast de ‘warmte’ van Zorg-Los juist de ‘structuur’ ook stevig geworteld is. Dit is een combi die vooral bij grotere zorginstellingen vaak niet voortkomt, sommige van u weten daar alles van…

Kortom, op een ‘gezonde’ manier mee mogen werken aan deze ‘zorg omgeving’ is voor mij dus een uitdaging waar ik nog veel van kan leren en kennis kan toevoegen aan mijn bagage.

Bereikbaarheid: ln.tn1550406999emega1550406999namtn1550406999iopss1550406999orc@n1550406999eduon1550406999ed1550406999 

 

 

 


 

WORKSHOP AUTISME

Voor opvoeders en en andere belangstellenden die betrokken zijn bij zorgvragers met autisme.

Maandag 29 januari van 19.30-21.30 uur, locatie:

Zorg-Los dagbesteding
Terschelllingkade 6-8
3446 BK Woerden

Rosanne Zuyderduyn-Millenaar verzorgt kosteloos een workshop “autisme”, gebaseerd op “geef me de 5”.

Graag aanmelden uiterlijk tot 5 januari 2018 via ln.so1550406999l-gro1550406999z@ofn1550406999i 1550406999

 

 

 

 

 


 

NIEUW TEAMLID & NIEUWE VRIJWILLIGER

 

 

SASKIA VAN BLOKLAND

Mijn naam is Saskia, bij Zorg-Los ga ik starten als gezinswerker. Ik ben afgestudeerd als toegepast psycholoog. Werken met mensen met een beperking met bijkomende psychiatrie geeft mij veel voldoening. Ik kan onwijs genieten wanneer ik zie dat iemand persoonlijk aan het groeien is terwijl diegene dat misschien niet van zichzelf verwacht had. Door middel van creativiteit, enthousiasme en positieve bekrachtiging probeer ik mensen zo veel mogelijk in hun eigen kunnen te laten geloven. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich geaccepteerd voelt, naar mijn idee komen mensen dan het best tot hun recht en kunnen zij echt gaan ervaren en laten zien wat zij in hun mars hebben.
De laagdrempelige manier van zorg verlenen is dan ook hetgeen wat mij aanspreekt bij Zorg-Los. Ook de liefde en openheid die duidelijk voelbaar is wanneer je binnenstapt vind ik mooi.
In mijn vrije tijd geef ik met veel plezier leiding aan een groep Welpen bij de Scouting en houd ik ervan om gezellig een kop thee te drinken met vriendinnen.

 

SABINE VAN MEURS

Ik ben Sabine, en woonachtig in Reeuwijk met mijn gezin. Ik ben met Zorg-Los in aanraking gekomen, omdat ik Niels en Jeanet ken uit het dorp en via school van mijn kinderen. Bij Zorg-Los werk ik als vrijwilligster.

Ik praat graag met mensen, dat vind ik heerlijk. En voor mensen zorgen vind ik fijn, en ze aandacht geven. Ik wil graag meer leren over de zorg, en werken in de zorg. Daarom ben ik begonnen bij Zorg-Los. In het verleden heb ik jarenlang als telefoniste/receptioniste en administratief medewerkster gewerkt, maar bij mijn vorige vrijwilligerswerk in de ouderenzorg kwam ik erachter dat ik mij erg thuis voel in de zorg.

Nu ik begonnen ben bij Zorg-Los, zou ik met mijn eigen ervaringen, wellicht weer andere mensen kunnen helpen, dát zou mooi zijn!

Mijn hobby’s zijn: volleybal, skiën, beetje hardlopen, lezen en creatief bezig zijn.