ONZE MISSIE EN VISIE

IN ONZE VISIE STA JIJ MET JOUW VRAGEN CENTRAAL!

expertise-zorg-los
MISSIE

Zorg-los biedt zorg waar zorg nodig is, zodat de zorgvrager eigen vaardigheden blijft inzetten en waar mogelijk uitgedaagd wordt te ontwikkelen.

VISIE

Wij zien je als iemand die binnen jouw mogelijkheden zelf richting geeft aan jouw leven, ook aan dat deel waarvoor je zorg vraagt. Je wordt gestimuleerd om actief te zijn in jouw eigen zorgproces en ervaart zo ook een eigen verantwoordelijkheid voor het onderhouden van jouw leven.

Wij zijn hierbij stimulerend, ondersteunend, activerend en adviserend.

Wat bij ons voorop staat is de gedragsregulatie, al vele zorgvragers hebben moeite met het verwerken van hun prikkels.

We stemmen nauw af, leren zorgvragers grenzen te stellen en geven grenzen. Het gevoel voor ruimte, afstand/nabijheid, het naderen en genaderd worden, geraakt en aangeraakt worden zijn fenomenen die aandacht nodig hebben, voordat wij als begeleiders een opdracht kunnen geven.

Ons team is hierin gespecialiseerd en kan soms hand in hand voor mooie ontwikkelingen zorgen.


Klik op de afbeelding om het persoonlijke verhaal verder te lezen…

 

Gedicht cocon…

Een man vindt een cocon van een vlinder en neemt deze mee naar zijn huis. Op een dag verschijnt er een kleine opening in de cocon. De man kijkt een paar uur toe hoe de vlinder worstelt om zich door de kleine opening naar buiten te werken.

Het lijkt erop dat het proces niet langer meer vooruit gaat. Het ziet er naar uit dat de vlinder zover gekomen is als hij kan en niet meer verder komt. Dus besluit de man de vlinder te helpen. Hij neemt een schaar en knipt de rest van de cocon open. De vlinder kan zich nu vrij eenvoudig losmaken.

Maar de vlinder heeft een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels. De man verwacht dat de vlinder elk moment zijn vleugels zal uitslaan en het lichaam daarmee ondersteunt. Maar dat gebeurt niet. De vlinder besteedt de rest van zijn leven aan rondkruipen met een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels. De vlinder is nooit in staat te vliegen.

Wat de man in al zijn goedheid niet begreep was dat de krappe cocon en de worsteling die nodig was om door de opening te kruipen, de manier was om de lichaamsvloeistof van de vlinder in de vleugels te pompen zodat de vlinder klaar zou zijn te vliegen als het de vrijheid had bereikt uit de cocon.

Soms zijn worstelingen exact wat we nodig hebben in het leven. Als we onszelf toe zouden staan zonder obstakels door het leven te gaan, zouden we invalide zijn. We zouden nooit zo sterk worden als wat we kunnen zijn.

We zouden nooit kunnen vliegen.