Vrijwilliger

Waarom word je vrijwilliger bij Zorg-Los? Ik heb een betaalde baan, waar ik best druk mee ben. Toch knaagde een gevoel dat dit niet voldoende bevrediging gaf. Doordat mij dochter steeds meer op eigen benen komt te staan, heb ik energie over. Ik wilde wat betekenen voor de maatschappij.

Ik heb al meer vrijwilligerswerk gedaan. Het laatste vrijwilligerswerk was kort (een half jaar) bij de autisme vereniging in Woerden. Dat lijkt echter teveel op mijn betaalde baan. Ik wilde graag direct contact met mensen. Dus ging ik op zoek naar iets anders. In mijn vrije tijd hou ik ervan om met mijn handen bezig te zijn; knutselen, handwerken en koken. En dat is nu zo mooi te combineren bij Zorg-Los.

Als ik donderdag om 13.00 uur bij Zorg-Los binnenstap, word ik altijd direct in beslag genomen door de zorgvragers. Krijg gelijk verhalen te horen wat ze die week hebben meegemaakt. Of wordt gelijk gevraagd of ik kan helpen met een handwerk of iets anders. Ik voel mij heel welkom.

De middag ben ik dan bezig iedereen zo goed mogelijk te helpen met het project waar ze mee bezig zijn. Tegelijkertijd voer je soms hele fijne gesprekken. Daarbij probeer ik mensen te helpen met hun problemen en waar ze in het dagelijks leven tegen aanlopen. En dat is soms best moeilijk om hun heftige verhalen te horen. Gelukkig zijn er altijd fijne professionele begeleiders in de buurt, waar ook ik mijn verhaal kwijt kan. Op zo’n dag wordt er ook altijd flink gelachen. Het is ook fijn om de begeleider wat ruimte te kunnen geven, zodat zij 1 op 1 tijd hebben voor iemand.

Na 16.00 uur gaan we samen een menu bedenken om samen te koken. Met het kookgroepje maken we de maaltijd, doen we de afwas. Meestal wordt er nog lekker gewandeld en een spelletje gedaan. Ik loop eigenlijk altijd naar huis met een glimlach. Zo’n dag geeft mij positieve energie, waar ik de hele week weer mee vooruit kan.

Marieke

<< Ga naar de nieuwsbrief online